Jag tror inte på Gud - Israel

Skriven av OM Sverige, i Mellanöstern & Nordafrika

En teammedlem och hennes barn satt med tre andra barn och åt en picknicklunch. Samtalet gled in på ämnet Gud, och ett av barnen sa, "Jag tror inte på Gud." De andra två höll med och tillade, "Och jag tror inte att någon i vår klass tror på Gud."

Kvinnan från teamet tänkte en extra gång, eftersom det är olagligt för en vuxen att dela evangeliet med barn i Israel. Hon bad Gud om visdom och sade: "Det stämmer nog inte, eftersom mina fyra barn tror på Gud, och jag vet att finns det några till."

Ett av barnen svarade: "Ja, jag vet att du tror på Gud. Du har en bibel i varje rum i ditt hus, eller hur?" Detta var sant, men hon undrade hur de kände till detta. Pojken sa att han hade hört det från hennes barn. "Men du tror inte på Gud?" frågade hon. "Hur är det med Bibeln? Det är ju er bok. Tror ni inte på den judiska boken?" Barnen sa att de inte gjorde det, att det bara var historier. Hon blev chockad: "Bibeln är för mig livet i min själ Den är som mat - sötare än honung.."

Barnen sprang iväg för att leka och hon bad för dem, att hon och hennes barn skulle få möjlighet att lära känna barnen och deras föräldrar som förmodligen hade samma brist på tro. På vägen hem pratade hon och hennes barn om att dela sin kärlek till Gud och Bibeln med andra. De fortsätter att be för barnen, deras föräldrar och deras lärare varje kväll.

 

 

Senaste Nyheter & Blogginlägg

Väckelse bland iranier - i Serbien

Skrivet av OM Sverige, i Östeuropa
Väckelse bland iranier - i Serbien

Volker Sachse, ledare för OM Balkan, gråter inte så lätt, men under de senaste tre-fyra åren har han många gånger rörts till tårar av den stora våg av flyktingar som vällt in i Serbien. Sedan flyktingkrisen 2015 har OM, under Volkers ledning, haft en betydande humanitär roll i ett av de statsägda flyktinglägren i Serbien. Det här är berättelsen om väckelsen bland... Läs mer »