Herren förde dem till oss

Skriven av OM Sverige, i Centralasien

Hjälparbetet efter översvämningen i Pakistan ger också många tillfällen att vittna om Jesus. När teamen delar ut mat och mediciner är det många som också frågar efter biblar och förbön.

Ett team stötte på en övertygelse hos både muslimer och hinduer att kristna är en slags hinduisk sekt. De flesta av dem som tror så lever långt från städer i avlägsna byar och har heller ingen aning om tåg, vägar, fordon och många andra saker. Under hjälparbetets gång kunde man dock få dem att ändra inställning och visa och berätta om vad som verkligen menas med kristna. Teamet delade med sig av sin tro och berättade om Jesus Kristus och hans offer och den himmelske Faderns kärlek. Waris berättar: "Jag tänker att översvämningen blev en fantastisk möjlighet för oss att visa Kristus för dem, eftersom många av dem är från avlägsna byar och inte har tillgång till världen utanför. Jag tror inte att vårt team hade kunnat gå och nå ut till deras byar, men här har HERREN i stället fört dem till oss. "

Senaste Nyheter & Blogginlägg

Sana mötte Jesus i en dröm

Skrivet av Magdalena Carlén, i Mellanöstern & Nordafrika
Sana mötte Jesus i en dröm

“Det skedde ett under! Min man hörde Guds röst”, utropade den muslimska Sana* från Syrien när hon ringde OM-medarbetaren Janine*. Följande torsdag mötte Janine och en vän Sana så att hon kunde berätta hela historien för dem.

Mötet med JesusSanas man Delavan* hade stigit upp tidigt för att gå till arbetet en dag. När han hade druckit sitt arabiska morgonkaffe, lutade han sig tillbaka mot väggen och blundade. Han var född muslim men sökte Sanningen. I samma ögonblick han blundade den morgonen såg han ett skinande ljus komma in genom fönstret och han kände hur det träffade ansiktet. Han knäppte genast händerna... Läs mer »