Guds äventyr: De nya vägarna

Skriven av Hanna, i Martins blogg

Det är en ny tid. Inte bara ett nytt år. Februari och hopp börjar spira, påverkar hjärtan. Först nästan obemärkt, ett frö som börjar gro i ett skrymsle någonstans. Sedan är det omistligt. Tankar förändras. Damm av modlöshet skakas av och det finns plötsligt kraft att sträcka sig längre. Let’s look together to the Creator God to push the boundaries of our imagination and faith to trust Him for greater things. OMs Internationelle ledare Lawrence Tong vill ta oss längre i det nya året.

Modig kreativitet

OM växte fram ur några få personers modiga kreativitet, för många år sedan. Några personer som utan att ha en karta för landskapet och vad som väntade dem, vågade låta den galna tron på Guds omöjliga möjligheter resa sig i bröstet. Det finns i vår rörelses DNA, det här.Kreativiteten som kommer av den närmast befängda förtröstan på Gud och leder till nya vägar. Det är en ny tid. Vi får trampa vårt DNAs stigar. 

Men hur ser det ut? Hur ser nya vägar ut? Och hur är det att kasta sig ut? Det finns utmaningar som ligger framför och även möjligheten att slita ut sig på fel väg. Hur kan vi gå med Anden? Och hur ser ett äventyr egentligen ut?

Freedom Climb New Zealand2

 

Guds äventyr i praktiken

Ett Gud-äventyr i teorin är fantastiskt spännande och lätt att säga ja till. I praktiken är det obekvämlighet, vånda, sömnlösa nätter. Hårt arbete. Gud gör de gamla stigarna gångbara igen, de gamla stigarna av kreativitet, tro och hans galna kärlek som får oss att sträcka oss längre in i hans eget hjärta. Och så upptäckten, gång på gång. Att det är så värt det.

Nya stiger med innovativ kärlek

Den stig som jag fått att trampa upp visar hur Guds kärlek når längre. Bortom dem som inte vill ha den. Vi ses varje vecka, teamet som jag tränar och samtidigt får växa av. Vi tränar oss i att bättre höra Guds röst. Vi ber, längtar, väntar. Och så går vi. Speciellt in på mörka platser. Vi åker till nyandliga mässor och festivaler. Vi tyder drömmar som människor fått från Gud men som de inte förstår. Vi är ute på puben. Ser med Guds blick.

Jag kommer att tänka på Ester i Bibeln. Gud använde henne och satte sin plan i rörelse. Hon var där, redo. På samma sätt är vi alla här på jorden skapade i precis rätt tid. För en tid som denna. Han vill gripa oss så att modet växer och vi inte längre kan stå emot. Gud är innovativ i sin kärlek.