Att säga "tack" med ägg - Peru

Skriven av OM Sverige, i Västeuropa

 

Nyligen reste OM Perus ledare Mayelo och Any Gensollen 1000 kilometer över gropiga grusvägar från Lima till Piura tillsammans med fem andra personer för att betjäna de fattiga med medicinsk och psykologisk hjälp.

I samarbete med lokala evangeliska kyrkor, förlade de sin bas till Chulucanas och därifrån besökte de städerna Paccha, Callejones, Las Chuicas och Pedregal. De diagnostiserade 362 patienter, behandlade dem och gav dem medicin för deras krämpor.

I Callejones och Pedregal föreläste psykologen om våld i hemmet, en vanlig företeelse i fattiga samhällen. 54 personer deltog och ställde många frågor.

Efter en gudstjänst i Pedregal, där teammedlem Silvia Baldeón predikade kom en äldre kvinna fram. "Hon sa att hon inte hade många saker att erbjuda oss", sa Mayelo. "Hon hade bara några ägg från sin värphöna. Hon gav ett ägg till varje medlem i teamet och två till Silvia för att hon hade predikat." För teamet var detta som "änkans skärv", en stor gåva för deras tjänst hos folket i Piura.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

En ny våg av förföljelse i Algeriet

Skrivet av Nicole James, i Mellanöstern & Nordafrika
En ny våg av förföljelse i Algeriet

“Nu finns ingen rädsla längre, ingen återvändo och en stark överlåtelse att fortsätta oavsett vilket pris vi får betala” säger Youssef, själv algerier och OM:s missionsledare i Algeriet, efter att myndigheterna för två månader sedan stängt House of Hope, en blomstrande församling och missionsbas i Oran, Algeriet.

Den 9 november 2017 beordrade guvernören i Oran att all aktivitet i House of Hope skulle upphöra omedelbart. ”Det handlar om falska anklagelser och grundlösa rykten” berättar Youssef. ”Fyra polisbilar kom och poliserna bommade igen dörren och förseglade den. Alla aktiviteter, alla gudstjänster och bibelskolan Timoty School tvingades upphöra med sin verksamhet. ”... Läs mer »