Global Village i Frankrike 26 december – 4 januari.

, i Västeuropa

Global Village* är en interaktiv missionsupplevelse som reflekterar de olika behov som finns i världen. Här får du möta en trasig värld vars människor du möter ser hopplöst på sina livssituationer. Denna betydelsefulla upplevelse uppmuntrar människor till att kliva ur sin bekvämlighetszon och se världen ur ett större perspektiv.

-Genom upplevelsen från Global Village hittade jag den specifika kallelsen som Gud har lagt ner i mitt liv och det är att hjälpa utsatta kvinnor, säger Megan från England, besökare.

OM Sverige var inbjudna till en konferens som låg till i Valence, Frankrike, där de skulle sätta upp denna kreativa missionsupplevelse. Unga och vuxna på konferensen deltog i den 30 minuter långa upplevelse med stor förväntan.

Det var många förberedelser inför upplevelsen. En by skulle byggas upp på mindre än två dagar. Detta sågs som en stor utmaning, fantastiskt nog kom femtio lokala volontärer för att hjälpa till med förberedelserna. Tack vare volontärerna hann bygget bli klart i förtid och därför kunde en introduktion redan hållas en dag tidigare. OM Sverige fick också hjälp från Life Hope U.K. Allesammans jobbade från klockan 10 på morgonen till sen kväll.

Första dagen kom mer än 700 personer som gick igenom Global Village och andra dagen mer än 300 personer. Av konferensens 1300 deltagare, gick 1060 av dem igenom upplevelsen.

*I Sverige sätts Global Village upp under namnet The ZONE. Läs mer på www.thezone.se

new1

new2En resa bortom alla gränser.

new3

Jag har hjälpt till med Global Village i Sverige förut och den största skillnaden jag upplevt med upplevelsen i Sverige och Frankrike var att I Frankrike så är bristen på engelskan stor hos de flesta. Som tur var så hade vi gott om folk som kunde hjälpa till med översättning till franska.

Jag la också märke till före- och efter-resultatet hos våra besökare. Innan de gått igenom The Zone skrattade och skämtade de flesta men efter att de gått igenom den brustna världen så upplevde jag hur många av dem blev väldigt seriösa och tagna av vad de just sett och upplevt.

De som gick igenom upplevelsen visste inte riktigt vad som väntade och hur de sedan skulle agera. Jag tror det var bra att vi inte sa åt dem vad de skulle göra utan gav dem möjligheterna att ta egna initiativ.

-Hanna Eder från Österrike, team medlem

new4

new5Besökarna får skriva på en vägg hur de känner efter att de gått igenom upplevelsen.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

En ny våg av förföljelse i Algeriet

Skrivet av Nicole James, i Mellanöstern & Nordafrika
En ny våg av förföljelse i Algeriet

“Nu finns ingen rädsla längre, ingen återvändo och en stark överlåtelse att fortsätta oavsett vilket pris vi får betala” säger Youssef, själv algerier och OM:s missionsledare i Algeriet, efter att myndigheterna för två månader sedan stängt House of Hope, en blomstrande församling och missionsbas i Oran, Algeriet.

Den 9 november 2017 beordrade guvernören i Oran att all aktivitet i House of Hope skulle upphöra omedelbart. ”Det handlar om falska anklagelser och grundlösa rykten” berättar Youssef. ”Fyra polisbilar kom och poliserna bommade igen dörren och förseglade den. Alla aktiviteter, alla gudstjänster och bibelskolan Timoty School tvingades upphöra med sin verksamhet. ”... Läs mer »